10 reguli de aur pentru o manichiură perfectă

10 reguli de aur pentru o manichiură perfectă

Iată paşii pe care trebuie să-i urmăm pentru a avea o manichiură perfectă:

  1. Igiena : este regula cea mai importantă. Ȋnainte de a începe, spălăm mâinile cu un săpun lejer (pentru a nu irita pielea), iar unghiile le curățăm cu o perie.

  2. Hidratarea : în fiecare zi aplicăm o cremă specială pentru cuticule pe care o masăm bine în piele. Dacă este cazul, apelăm la complementele alimentare pentru a intări unghiile.

  3. Timing-ul perfect : pentru o manichiură trebuie să rezervăm 1h 30 (inclusiv uscarea lacului de unghii) din timpul nostru iar momentul trebuie bine ales : a se evita aplicarea lacului de unghii înainte de culcare, de a face baie sau de a lucra ceva cu mâinile !

  4. Masa de lucru : totul trebuie pregătit înainte de a începe manichiura : dizolvant, lacuri, accesorii, instrumente, etc.

  5. Forma şi lungimea : unghiile pătrate nu mai sunt la modă, se preferă acum versiunea rotunjită la colțuri sau forma de migdală. Cât priveşte lungimea, lăsăm unghia să crească maxim 2 sau 3 mm.

  6. Culoarea : pe unghiile scurte se preferă nuanțele închise. Atenție la french-ul în culori ! Din cauza efectului optic, unghia poate părea mai scurtă decât este în realitate.

  7. Accesorizarea : dacă am găsit inspirația pe net sau într-o revistă, studiem bine subiectul înainte de a ne lansa.

  8. Aplicarea decorațiunilor : trebuie să reținem că abțibildurile se lipesc pe unghiile uscate, sau peste lacul de unghii uscat 100% ; pe de altă parte, strasurile sau alte bijuterii se fixează atunci când lacul de unghii este moale.

  9. Retuşul : dacă dorim Nail-Art*, atunci totul trebuie să fie perfect. Folosim aşadar o lupă

  10. Durata : dacă folosim o bază care pregăteşte bine unghia şi la sfârşit un top coat care fixează creația, manichiura 3D poate sa țină de la 8 până la 15 zile.

 

*Nail-Art : este o activitate creativă ce constă în desenarea unghiilor, în aplicarea de abțibilduri, strasuri etc. Provine din Asia şi este acum foarte apreciată peste tot în lume. Lana Del Rey, Rihanna şi Kate Perry sunt câteva dintre starurile care îşi etalează acest tip de manichiură cu fiecare ocazie; este o tendință în anul 2013!

0
Cosmeticopedia

About the Author:

PARTICIPĂ LA CONVERSAŢIE