A se consuma de preferință până la…

A se consuma de preferință până la…

Nu trebuie să avem impresia că produsele cosmetice nu se perimează. Iată ce putem păstra şi ce trebuie să înlocuim :

A se înlocui la 6 luni :

Demachiantele : Toate produsele de curățare care ajung în apropierea ochilor, sau care intră în contact cu pleoapele, trebuie înlocuite în mod regulat pentru a se evita iritațiile. Odată deschisă, formula riscă să se oxideze şi să fie mai puțin eficace.

Cremele de față : O dată începute, cremele şi serurile pentru față trebuie utilizate în decursul a 6 luni. Pentru a limita riscul oxidării activilor şi a invaziei bacteriologice, optăm de preferință pentru flacoanele cu pompă dozatoare care evită un contact direct cu formula. Persoanele care preferă produsele care au ca recipient borcanul, trebuie să se motiveze să utilizeze pentru dozaj mica spatulă furnizată împreună cu produsul.

Rimelurile şi tuşurile : Aceste produse încep să se usuce după 4 luni. Pentru a le păstra o perioadă mai lungă şi a evita iritațiile oculare, evităm să facem mişcarea de „pompare” cu peria, limitând astfel pătrunderea aerului în produs şi proliferarea bacteriilor. După fiecare utilizare ştergem gâtul recipientului.

A se înlocui în fiecare an :

Rujurile şi gloss-urile: Rujurile mate se usucă mai repede decât texturile satinate şi balsamurile. Pentru a le proteja cât mai mult timp, ele trebuie conservate departe de lumină şi căldură.

Fondurile de ten : Formulele lichide se conservă mai bine decât cele compacte, care sunt mai expuse la aer. Pentru a evita ca apa să se ridice la suprafața produsului, trebuie să ne spălăm pe mâini înainte de fiecare aplicare şi să curățăm în mod regulat buretele aplicator sau pensula cu un şampon blând.

Produsele de protecție solară :  Aceste produse trebuie înlocuite în fiecare an pentru că, deşi textura lor este concepută ca să reziste la căldură şi umiditate, filtrele acestora se alterează în timp. Un pont! Nu lăsați nisipul să pătrundă în tubul cu cremă.

A se înlocui la 2 ani :

Lacurile de unghii : Ştim din experiență, că este imposibil să golim o sticlă de lac deoarece formula se solidifică înainte să o terminăm. Pentru o mai bună conservare, curățăm mereu gâtul sticluței cu puțin dizolvant pentru a împiedica reziduurile să se adune în acea zonă şi stocăm lacurile de unghii în frigider, în lada pentru legume şi fructe.

Fardurile de pleoape şi de obraji : Acestea sunt produsele care se conservă cel mai bine fiindcă nu conțin apă. Pentru a prelungi durata lor de viață le aplicăm mereu pe fața curată  deoarece sebumul favorizează proliferarea bacteriilor care pot contamina produsele.

Parfumurile : Pentru ca aceste produse să aibă o viață cât mai lungă, ele trebuie protejate de soare-esențial pentru păstrarea culorii dar şi a mirosului, care riscă să se altereze la contactul cu căldura şi lumina.

Produse fără termen limită :

Creioanele de buze şi dermatografele : Aceste produse se pot folosi fără risc timp de mai mulți ani dacă sunt conservate departe de căldură şi de şocuri. Dacă mina devine sfărâmicioasă, ținem creioanele sub apă călduță. Daca mina este prea uscată, rulăm creionul între palme pentru a încălzi produsul şi a înmuia mina.

0
Cosmeticopedia

About the Author:

PARTICIPĂ LA CONVERSAŢIE