CC Creams !

Prima cremă CC s-a născut la Singapore în laboratoarele Rachel K Cosmetics. „K” vine de la Kum, numele unei foste miss Univers care s-a lansat în cosmetică. Ea a avut ideea de a lansa o versiune mai bună a cremei BB. Un produs care are mare grija de pielea feței în timp ce acoperă imperfecțiunile. Miss K a lansat produsul său ideal în 2011, după doi ani de cercetări.

CC înseamnă Colour Control, Colour Care sau Colour Correcting. Crema BB are o acțiune hidratantă; a fost concepută pentru a hidrata şi egaliza tenul. Crema CC corecteaza şi ameliorează textura epidermei,  este aşadar BB în varianta perfecționată. Aceasta hidratează , protejează împotriva razelor UV, corectează imperfecțiunile şi împrospătează tenurile terne. Ea conține vitaminele C şi B3 care, pe termen scurt, permit egalizarea epidermei. Un studiu făcut de British Journal of Dermatology atestă faptul că după 8 săptămâni de utilizare a cremei Olay Regenerist CC Complexion Correction Moisturizer, prezența petelor pigmentare a fost vizibil redusă.

CC Cream a fost lansată în 2012 în Statele Unite şi începe să cucerească Europa de la începutul acestui an.

 

CC Creams L

L’Oréal Paris a lansat în februarie prima sa cremă CC, care există în 3 variante ; Nude Magique CC Creams (14€/ 40ml) sunt prezentate ca şi creme corectoare şi iluminatoare care acționează asupra unor probleme specifice. Persoanele care au probleme de roşeață se pot trata cu varianta verde, persoanele cu tenul obosit vor folosi varianta portocalie, iar cele care au tenul tern pot utiliza varianta mov.


 

CC Creams Erborian

Erborian a lansat în martie CC Creme HD (35€/45ml; 15€/ 15ml) care se poate găsi în magazinele Sephora. Este o cremă cu textură lejeră şi care regularizează foarte discret tenul, în plus are un SPF de 50.


 

CC Creams Clinique

Clinique va lansa în mai variantele sale de CC Creams : pentru a se adresa nevoilor persoanelor din diferitele colțuri ale lumii, laboratoarele Clinique au incorporat tehnologia corectoare în 2 creme hidratante de zi. Astfel, va exista Superdefense CC Cream SPF 30 Colour Correcting Skin Perfector, care include ingrediente active cum ar fi antioxidanții, pentru  a ajuta la prevenirea primelor semne ale trecerii timpului. Apoi va exista şi Moisture Surge CC Hydrating Colour Corrector Broad Spectrum SPF 30, care oferă hidratare imediată şi de lungă durată. Prețul va fi in jur de 30€/ 40ml.


 

Printre celelalte avantaje ale cremei CC putem aminti textura lejeră şi neuleioasă. Pentru persoanele cu tenul gras care nu tolereaza cremele BB, varianta CC este o soluție excelentă.

Care este succesorul lui CC ? DD…care înseamna Daily Defense Cream. Va fi o cremă grasă şi hrănitoare, care va avea ca scop hidratarea şi egalizarea. Acest produs va fi o completare a cremei CC.