Cum ne fardăm de sărbători?

Pleoape aurii sau argintii, gene XXL, buze roşii sau de un negru dramatic…ideea principală este că trebuie să fiți ‘glamouroase ‘! Pregătiți-vă aşadar pentru sărbătorile care sosesc, învățând din umătorul ghid de make-up!
 

Fard de sărbători - Pleoape aurii

PLEOAPE AURII

Ideea: Mizăm pe o privire prețioasă gen ‘Lady with the golden eyes’ !
Cum procedăm: Aplicăm fardul auriu pe pleoapa superioară şi inferioară, apoi completăm cu o culoare mată chihlimbar, pe care o aplicăm din colțul interior al ochiului şi până în exteriorul lui, sub genele inferioare şi de asemenea în sus până sub sprâncene. Pe gene aplicăm un rimel foarte negru care să încadreze ochiul şi să ofere un contrast.
Detaliul prețios: Tenul şi buzele trebuie să fie la unison : un blush discret auriu pe pomeți şi un ruj bej cu reflexe aurii pentru buze. Cu un ruj roşu, machiajul ar fi prea clasic şi mai puțin elegant.


Fard de sărbători - Buzele_red-carpet

BUZELE ‘RED CARPET’

Ideea: Buze ultrafeminine şi stilate care mizează pe o nuanță de roşu pur pentru a se pune în valoare. Sexy !!!
Cum procedăm: Trebuie să alegem o formulă mătăsoasă care să fie hidratantă pentru buze, dar fără să strălucească prea mult. Pentru ca să facem culoarea mai rezistentă, creionăm buzele cu un creion în exact acelaşi ton cu rujul.
Detaliul prețios: Pentru a obține efectul dorit, buzele trebuie să fie hidratate impecabil. Le exfoliem mai intâi cu o mică perie moale iar apoi aplicăm un strat gros de cremă hidratantă pentru buze, pe care o lăsăm să acționeze ca o mască timp de 10 minute.


Fard de sărbători - Genele XXL

GENELE XXL

Ideea: Vizăm o privire ultra glamour şi neo-retro pe care o obținem prin combinația mitică de gene false şi dermatograf.
Cum procedăm: Aplicăm mai întâi genele false ; putem să le aplicăm doar în colțul ochilor dacă avem gene naturale lungi şi arcuite. Apoi, cu ajutorul unui creion lichid, trasăm o linie la baza genelor. Dacă nu sunteți experte în aplicarea genelor false, puteți opta pentru un rimel cu efect de gene false. Rezultatul nu este la fel de dramatic, însă este mai uşor de realizat.
Detaliul prețios: Evităm să prelungim linia trasată cu creionul şi în nici un caz nu îi dăm forma unei virgule înspre capătul exterior al ochiului.


Fard de sărbători - Masca albastră

‘MASCA’ ALBASTRĂ

Ideea: Optăm pentru un machiaj gen ‘smoky eyes’ alungit până înspre tâmple.
Cum procedăm: Aplicăm un fard albastru sidefiu începând cu colțul interior al ochiului şi îl alungim până înspre tâmple. Apoi aplicăm un fard negru mat sub genele inferioare şi terminăm cu un rimel de culoare neagră.
Detaliul prețios: Pentru a evita efectul de ‘prea mult’, trebuie să rămânem discrete în legătură cu buzele, pe care le machiem într-un ton de bej natural, iar pentru a avea un ten perfect şi luminos, folosim un fond de ten deschis la culoare împreuna cu o pudră iluminatoare.


Fard de sărbători - Buzele drama queen

BUZELE DRAMATICE

Ideea: O gură gen ‘drama queen’, machiată foarte închis, aproape neagră şi accentuată cu un roşu puternic pentru a crea un efect bombat al buzei inferioare.
Cum procedăm: Ȋntâi desenăm conturul buzelor cu un creion, indispensabil pentru un machiaj atât de intens, apoi aplicam rujul cu ajutorul unei pensule-de asemenea indispensabilă în acest caz. Deoarece o culoare de o asemenea intensitate are tendința de a se retrage de pe buze, creăm un efect de bombare cu ajutorul unei nuanțe de roşu mai deschis şi lucios, pe care o aplicăm în mijlocul buzei inferioare. Astfel buzele arată mai pline.
Detaliul prețios: Pe restul feței aplicăm un machiaj ‘nude’ şi foarte luminos: bază iluminatoare pentru zonele bombate ale feței, ochi conturați de mascara şi de un fard foarte deschis, sprâncene estompate cu ajutorul unui fond de ten.


Fard de sărbători - Ochii de culoarea prunei

OCHII FARDAŢI ȊN NUANŢA PRUNEI

Ideea: Crearea unei priviri care să semene cu o piatră prețioasă, care să pună irisul în valoare şi care să exprime : ‘Priviți-mă în ochi’.
Cum procedăm: Aplicăm fardul violet pe pleoapele superioare şi discret pe cele inferioare. Putem combina cu o dungă maro la baza genelor. Pentru un efect ‘rock’ putem opta pentru un rimel violet.
Detaliul prețios: Nuanța de violet poate accentua cearcănele. Atenție aşadar ! Utilizăm un anticearcăn după ce am aplicat fondul de ten.


Fard de sărbători - Ochii creionați

OCHII CREIONAŢI

Ideea: Un efect artistic şi foarte inovator creat cu ajutorul unui dermatograf colorat în stil ‘grafitti’.
Cum procedăm: Aplicăm mai întâi o bază de machiaj pe pleoape pentru a asigura o ținută de lungă durată iar apoi trasăm o linie care să pornească din colțul interior al ochiului şi să continue până spre tâmple. Putem să subliniem discret şi baza genelor inferioare. Dermatograful poate fi de culoare albastră, verde, roşie.
Detaliul prețios: Restul machiajului rămâne în nuanțe de ‘nude’.


Fard de sărbători - Privirea de argint

PRIVIREA DE ARGINT

Ideea: Un machiaj metalizat şi foarte luminos…’Let’s dance’ !
Cum procedăm: Aplicăm un fard argintiu pe toată pleoapa superioară şi la baza genelor inferioare. Aducem lumină cu ajutorul unui fard alb aplicat în colțul interior al ochilor, iar la sfârşit folosim un rimel negru pentru gene.
Detaliul prețios: Buzele se fardează într-un roşu foarte lucios pentru a da machiajului o pată de culoare.