Deschideți ochii

O privire frumoasă înseamnă o privire luminoasă, activă, ageră, este cea care traduce sentimentele noastre. Cei mai mari duşmani ai ei sunt : oboseala şi trecerea anilor, care nu au milă pentru această zonă a feței. Iată câteva sfaturi, metode, produse care ajută să ne menținem privirea frumoasă cât mai mult timp.

Conturul ochilor este o zonă extrem de sensibilă. Indiferent dacă dorim să estompăm ridurile sau să atenuăm cearcănele, regula de aur este să o facem cu delicatețe ; iar aceasta începe de la demachiere. Demachierea corectă este sacră, trebuie să degajăm aceasta zonă de absolut tot ce o poate sufoca. Este indicat, aşadar, să folosim mai rar un rimel rezistent la apă deoarece este mai greu de curățat. Ar fi ideal să completăm demachierea cu aplicarea de măşti pentru ochi : putem încerca produsul Stress Relief Eye Mask de la Estée Lauder (39€/ 10 plicuri) sau Prodigy Powercell Eye Urgency de la Helena Rubinstein (105€/ 6 plicuri). Aceste produse sunt îmbogățite cu ingredienți hidratanți şi calmanți care întind ridurile, dezumflă ochii, estompează cearcănele şi aduc strălucire şi prospețime în privire. Dacă dorim să mergem pe cale 100% naturală, există unele măşti care se pot face foarte uşor acasă.

 

Delicatețe
Delicatețe

Stress Relief Eye Mask de la Estée Lauder

Prodigy Powercell Eye Urgency de la Helena Rubinstein


Cum putem răsfăța zona delicată din jurul ochilor ? Ȋn primul rând, prin adoptarea unei rutine sănătoase: 8 ore de somn, masarea zonei din jurul ochilor din interior înspre exterior sau prin exersarea presiunii în anumite puncte *. De dimineață aplicăm crema de ochi prin masaj pentru a favoriza circulația sanguină. Seara masăm din nou zona prin gesturi delicate pentru a calma şi netezi pleoapele obosite. Ȋn ultimii ani, multe produse de îngrijire a conturului ochilor sunt dotate cu aplicatoare high-tech ; obiectivul acestora este de a facilita pătrunderea produsului în piele şi de a accentua senzația de prospețime. Dintre noutăți : Génifique Yeux Light Pearl de la Lancôme (54.45€) dotat cu un aplicator special, care alunecă pe piele pentru a o împrospăta şi netezi. Un alt produs excelent este Cure Solutions Soin Regard de la Yves Rocher (12.99€), acesta având în compoziție ingrediente din viță roşie, ideală pentru a impulsiona circulația sanguină.

 

Digipression
Digipression

Génifique Yeux Light Pearl de la Lancôme

Cure Solutions Soin Regard de la Yves Rocher


Medicina estetică poate de asemenea să salveze privirea noastră. Cu condiția, bineînțeles, să ne lăsăm pe mana unui profesionist care să nu aibă tendința de a ‘supratrata’ această zonă. Botoxul este eficient pentru ridurile de expresie din jurul ochilor şi pentru ridicarea sprâncenelor. Cearcănele şi pungile de sub ochi (dacă sunt mici) pot fi tratate cu acid hialuronic*. Tratamentul bun depinde evident de morfologia fiecărui pacient şi de dorințele sale. Acidul hialuronic-un compus al corpului, bine tolerat şi hipoalergenic- este unul dintre cele mai redutabile arme în lupta contra semnelor trecerii timpului…şi nu doar în cabinetele medicilor esteticieni. Laboratoarele Filorga au introdus acest produs star într-o gamă antiîmbătrânire care se foloseşte acasa : Optim Eyes de la Filorga (39€) ; această gamă vizează pungile de sub ochi, cearcănele şi ridurile. Pentru a optimiza efectul lifting, produsul se păstrează la frigider.

 

Acid magic

Optim Eyes de la Filorga


Dacă preferăm mai degrabă să camuflăm decât să tratăm problema în profunzime, atunci corectoarele fac miracole. Conform unui studiu făcut de Clinique pe 600 de femei, cearcănele rămân o preocupare majoră care răpeşte o parte din încrederea personală. Prin urmare, soluția radicală şi imediată pe care ne-o oferă machiajul, este pentru noi indispensabilă. Even Better Eyes de la Clinique (42.08€) este un produs corector, cu un pigment foarte discret şi un aplicator de metal care tratează cearcănele instantaneu. Secretul acestui produs : o tehnologie care captează lumina pentru a ilumina culoarea naturală a pielii. Un alt produs demn de luat în considerare este disponibil în două nuanțe şi se numeşte Prodigy Powercell Eye Urgency de la Helena Rubinstein (33€). Acest produs este pe bază de activi marini, iar obiectivul este să regenereze în profunzime conturul ochilor.

 

Camuflare
Camuflare

Even Better Eyes de la Clinique

Prodigy Powercell Eye Urgency de la Helena Rubinstein


Dacă preocuparea principală sunt ridurile, multe mărci au elaborat noi seruri țintite pe această problemă şi care sunt în acord cu funcțiile celulare ale pielii. Forever Youth Liberator Zone Regard de la Yves Saint Laurent (60€) este compus dintr-un complex de glicani care se găsesc în mod natural în piele şi care acționează împotriva cearcănelor şi pungilor de sub ochi. Produsul Time Logic Age Serum de la Guinot (85€) conține energie celulară, o moleculă biologică încărcată cu energie, care trezeşte activitatea celulelor adormite şi luptă împotriva efectelor îmbătrânirii. Smile’n Repair de la Givenchy (58€) reprezintă o linie de produse a cărei misiune constă în reactivarea producției unei proteine de restructurare a pielii. Vinexpert de la Caudalie (36.80€) ținteşte în acelaşi timp zona ochilor şi a gurii. Concluzia este că, indiferent de preocupare- riduri, cearcăne, pungi sub ochi, pleoape lăsate- noile produse de îngrijire sunt din ce în ce mai globale şi ne pot ajuta să giram mai bine semnele lăsate de trecerea timpului.

 

Riduri
Riduri

Forever Youth Liberator Zone Regard de la Yves Saint Laurent

Time Logic Age Serum de la Guinot


Riduri
Riduri

Smile’n Repair de la Givenchy

Vinexpert de la Caudalie


 1. Noi aplicatoare :
  Shopping
  Shopping

  Revitalift Laser X3 Nouveau Regard de la L’Oréal (18€) care este echipat cu un aplicator special din metal şi care face concurență şedințelor clasice de laser.

  Skin Ergetic Eyes de la Biotherm (30.50€) este un produs foarte discret pigmentat şi îmbogățit cu cafeină, o substanța cu puternice proprietăți decongestionante.


 2. Acid hialuronic :
  Shopping
  Shopping

  Hyper-Hydrating Rejuvenating Eye Contour de la Rexaline (45.90€) combate ridurile şi readuce strălucire pielii.

  B42 de la Etat Pur (13.20€) netezeşte conturul ochilor şi este 98% compus din substanțe regăsite în piele.


 3. Natural :
  Shopping
  Shopping

  Yeux Beauté de la Nuxe (16.50) are acțiune hidratantă şi conține celule din clementină.

  Clasicul Gel Contour des Yeux de la Clarins (35€) se poate păstra la frigider şi este bogat în extrase din plante biologice (afină, muşețel, aloe, Ginko, trandafir) care au efect în lupta contra cearcănelor şi pungilor de sub ochi.


 4. Măşti :
  Shopping

  Noutatea de la Estée Lauder : Baume Global Anti-Age Contour des Yeux (55.87€) care se poate folosi ca şi cremă în fiecare zi, dar şi o dată pe săptămână sub formă de mască.