Ȋngrijirea mâinilor în mod natural

Mâinile sunt acea parte a corpului expusă celor mai multe riscuri. Pentru a le păstra catifelate folosim săpun cu glicerina şi le ferim de soare. Iată şi câteva sugestii de îngrijire :

 • Baie cu sare de mare : adăugăm 80g sare de mare într-un litru de apă minerală. Ȋncălzim şi cufundăm mâinile, menținându-le în apa cu sare timp de 15 minute pentru a tonifia şi a proteja epiderma.
 • Fricționări cu lămâie : acest antiseptic natural conține un agent de albire care înmoaie şi albeşte pielea.
 • Fricționări cu ulei de migdale : o dată pe zi masăm bine mâinile cu acest ulei foarte nutritiv.

 

Apa, frigul şi detergenții le fac mâinilor viața grea. Din cauza lor apar crăpături în piele, deseori acestea sunt dureroase. Sugestii pentru pielea crăpată a mâinilor :

 • Masca cu miere : în puțină apă călduță adăugăm 2 lingurițe de miere şi un păhăruț de oțet de mere. Ȋnmuiem mâinile în acest lichid pentru câteva minute.
 • Masca cu ulei de măsline : amestecăm cantități egale de amidon şi ulei de măsline. Lăsăm să acționeze pe mâini 10-15 minute. Aplicăm o dată sau de două ori pe săptămână.
 • Crema de masaj cu miere : amestecăm 2 lingurițe de miere cu 4 picături de ulei esențial de lămâie şi două lingurițe de apă caldă. Masăm mâinile şi lăsăm să acționeze 20 minute.
 • Crema de masaj cu germeni de grâu : amestecăm 50ml de ulei din germeni de grâu cu 25ml de ulei esențial de geraniu şi 15ml de ulei esențial de lămâie. Masăm în mâini amestecul şi folosim zilnic dimineața şi seara.
 • Crema specială pentru pielea foarte uscată : amestecăm o linguriță de ulei de măsline cu un gălbenuş de ou. Aplicăm pe piele şi lăsăm să acționeze cât mai mult timp posibil.

 

Petele de pe mâini trădează o anumită vârstă, iată câteva remedii pentru a le face să dispară sau pentru a le estompa :

 • Uleiul de argan : aplicat zilnic duce la atenuarea petelor.
 • Ceapa : masăm zilnic mâinile cu o rondelă de ceapă crudă înmuiată în oțet de mere.
 • Zeama de lămâie : masăm zilnic mâinile, apoi aplicăm o cremă hidratantă şi ferim mâinile de razele soarelui.
 • Loțiune cu lămâie : facem un amestec din zeama de lămâie şi glicerină sau ulei de migdale în cantități egale.
2
Cosmeticopedia

About the Author:

PARTICIPĂ LA CONVERSAŢIE

 1. Mihaela Pojogu  martie 16, 2015

  Buna Georgia,
  Gasesc multe sfaturi utile in postarile tale, citisem si pe cea cu masti si tratamente pentru ten.
  Obisnuiam pentru unghii sa folosesc zeama de lamaie si uleiul de masline pentru intreaga mana. De cand am renuntat la lamaie am rarit si tratamentele speciale. Untul de shea pentru mine e ok, imi mentin mainile catifelate, cand fac masaj, unde adaug si ulei de jojoba, de cocos, de migdale, de argan, la final si mainile primesc unul, insistand pe cuticule.
  Cand o sa-mi mai fac masca cu miere pe fata o sa-mi intind si pe maini, multumesc de inspiratie.
  pupici

 2. Cosmeticopedia
  Cosmeticopedia  martie 16, 2015

  Multumesc pentru vizita, Miha! Chiar functioneaza tratamentele acestea naturale, insa trebuie disciplina :)! Eu cand nu am vreme mai amestec crema romaneasca de galbenele cu putin din crema de maini normala…da rezultate excelente! Te pup