Rutina mea de îngrijire a tenului după vacanță

Rutina mea de îngrijire a tenului după vacanță

După perioada verii, tenul meu are nevoie de o îngrijire mai temeinică; zilele de plajă ‘își spun cuvântul’ lăsându-mi epiderma cam deshidratată, iar ridurile de expresie sunt mai vizibile. Ca atare, iată pașii pe care îi urmez pentru a-mi readuce pielea feței la normal:

 1. În fiecare dimineață îmi curăț tenul cu peria de la Clinique (‘Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush’) și săpunul facial al aceluiași brand. Voi dedica acestor produse un articol special, așa cum deja am promis…deocamdată spun doar atât: aceast gadget este cu adevărat senzațional, sincer nu mă așteptam. De când îl am în rutină, tenul meu este mult mai curat, strălucitor și dens.

 2. De 2 ori pe săptămână folosesc ‘Gelul exfoliant IVAPUR, pentru piele sensibilă, grasă sau mixtă’ de la Ivatherm pe care îl aplic tot cu peria Clinique. De când l-am descoperit, este nelipsit din rutina mea de îngrijire. Îndepărtează foarte blând impurițătile și celulele moarte lăsând epiderma strălucitoare.

 3. După folosirea exfoliantului, aplic ’Masca Bio cu Argilă Galbenă și Hamamelis’ de la Cattier care hidratează excelent lăsând pielea feţei netedă și fresh.

 4. În fiecare dimineață și seară folosesc ‘Apa TermalăIvatherm pentru că îmi împrospătează excelent tenul.

 5. Pentru zona T folosesc ‘Fluidul Matifiant Hidratant’ din gama Vinosource de la Caudalie fiindcă estompează porii, controlează excesul de sebum, iar efectul matifiant este imediat şi durează întreaga zi.

 6. Crema pentru conturul ochilor este tot Caudalie, din gama Polyphenols C15: ‘Cremă antirid pentru ochi și buze‘; este foarte ușoară, aproape fără miros, împrospătează și hidratează fără să încarce. Cu toate că nu mă confrunt cu riduri adânci în această zonă, totuși am observat că de când folosesc acest produs, pielea este mult mai întinsă, iar unele riduri de expresie s-au estompat…serios.

 7. Serul folosit este al aceluiasi brand Caudalie, din aceeasi nougă gamă Polyphenols C15: ’Ser antirid antioxidant‘. Produsul are un efect hidratant şi densifiant imediat. Iubesc această gamă fiindcă e uşoară şi extraordinar de reparatoare.

 8. Crema de zi este Estée Lauder din gama Revitalizing Supreme : ‘Global Anti-Aging Creme’ Folosesc acest produs cu întreruperi încă de când a apărut. În opinia mea, este cel mai bun produs pentru hidratare, reparare și densifiere…efectele sunt vizibile încă de la prima utilizare. Îl folosesc doar în antimpul rece și numai în zona obrajilor fiindcă este foarte consistent, cu efect de tratament.

 9. Produsul pentru noapte este uleiul Caudalie din gama Polyphenols C15: ‘Ulei de noapte cu efect detox‘. Este un produs fermecat, dacă doriți ten întinerit și împrospătat dimineața, încercați acest ulei! Este un produs uşor, care se absoarbe rapid şi nu încarcă tenul.

 
Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush

Produse de la Caudalie

Masca Bio cu Argilă Galbenă și Hamamelis de la Cattier

Global Anti-Aging Creme din gama Revitalizing Supreme de la Estée Lauder

Gelul exfoliant IVAPUR, pentru piele sensibilă, grasă sau mixtă de la Ivatherm

 
Ce părere aveți despre rutina mea de îngrijire? Voi cum vă îngrijiți tenul după trecerea vacanței de vară?

2
Cosmeticopedia

About the Author:

PARTICIPĂ LA CONVERSAŢIE

 1. Ioana  septembrie 25, 2014

  Îți ador pozele! Și mi-a plăcut mult cuvântul pe care l-ai folosit ca să descrii rezultatele din urma folosirii periei: dens. Asta vreau și eu, o piele densă 🙂 Și sunt puține produse care-mi dau senzația asta. Te pup!

 2. Cosmeticopedia
  Cosmeticopedia  septembrie 26, 2014

  Multumesc pentru complimente! Da, e dificil de gasit produsul care poate sa aduca densitate epidermei, pe mine chiar ma ajuta peria, dar si produsele pentru fata…in plus, sigur ca depinde si de alimentatie :)! Te pup si iti multumesc pentru vizita!