Summer Body

Profitaţi de soare în timp ce pielea este protejată faţă de efectele nocive ale acestuia :

 

 1. Combinaţi factorii de protecţie
 2.  

  Folosiţi un indice 50 atâta timp cât pielea are nevoie să se obişnuiască cu soarele iar melanina să ajungă la straturile superficiale ale epidermei. Treceţi la un factor 20 sau 30 după cel puţin trei zile, nu înainte. Nu uitaţi să vă protejaţi buzele, care sunt fragile în mod deosebit. Ar fi bine, de asemenea, să utilizaţi produse specifice pentru conturul ochilor.

   

  Stick Lèvres SPF 30+ de la Avène

  Stick Lèvres SPF 30+ , de la Avène, 3gr/5,90€

  Soin Anti-Rides Contour des Yeux UVA/UVB 30 de la Clarins

  Soin Anti-Rides Contour des Yeux UVA/UVB 30, de la Clarins, 20ml/25,70€


 3. Fiţi generoase
 4.  

  Protecţia nu se rezumă doar la indice, ci şi la cantitatea de cremă aplicată şi la frecvenţa cu care o aplicăm. Aceeaşi regulă e valabilă pentru toate produsele solare: nu vă zgârciţi la cantitate şi reaplicaţi la fiecare două ore. Şi nu, această regulă nu vă împiedică să vă bronzaţi!

   

  Huile Nutritive Invisible SPF 50+, Anthelios XL de la La Roche-Posay

  Huile Nutritive Invisible SPF 50+, Anthelios XL, de la La Roche-Posay, 200ml/20,95€

  Crème Onctueuse Perfectrice de Peau SPF 50+ de la Vichy

  Crème Onctueuse Perfectrice de Peau SPF 50+, de la Vichy, 50ml/17,50€


 5. Nu vă opriţi
 6.  

  Chiar dacă sunteţi deja foarte bronzate, continuaţi să utilizaţi protecţia solară, pentru că pielea bronzată nu este suficientă pentru a opri toate ultravioletele (Exemplu: chiar şi tenurile creole/ negre pot să se ardă de la soare!).

   

  Protect&Refresh SPF 20 de la Nivea Sun

  Protect&Refresh SPF 20, de la Nivea Sun, 200ml/14, 99€

  Brume Solaire Lactée SPF 30 de la Biotherm

  Brume Solaire Lactée SPF 30, de la Biotherm, 150ml/27,50€


 7. Nu uitaţi de balsamul după plajă
 8.  

  Seara, după duşul care debarasează pielea de filtrele UV, de sare şi nisip, aplicaţi pe tot corpul un produs după plajă. Acesta e gestul potrivit pentru ca pielea să rămană frumoasă, hidratată, dar şi pentru ca bronzul să fie luminos şi să dureze mai mult. În cazul în care v-aţi ars, utilizaţi formule specifice, bogate în agenţi calmanţi, care vor avea grijă de zonele roşii şi inflamate. Dacă e necesar, aplicaţi aceste produse în strat gros sub formă de mască pentru a avea un efect şi mai mare.

   

  Sensitive Expert+After Sun de la Garnier Ambre Solaire

  Sensitive Expert+After Sun, de la Garnier Ambre Solaire, 200ml/9,99€

  Soleil Protection+ After Sun de la Roc

  Soleil Protection+ After Sun, de la Roc, 200ml/ 14,20€


 9. Să nu uităm de sâni
 10.  

  Pentru ca această zonă să arate şi mai bine pe timpul vacanţei/ verii, folosiţi produse care ajută la fermitate (Seins Fermes Serum, de la Jeanne Piaubert, 50ml/ 95€). Dacă doriţi să folosiţi produse naturale 100%, faceţi o infuzie din 30gr cimbru şi 30gr rozmarin; după ce s-a răcit, o strecuraşi şi aplicaţi pe sâni şi decolteu. Lăsaţi să acţioneze 10-15min, apoi îndepărtaţi loţiunea cu jeturi de apă rece.

  Seara, după plajă, puteţi lua un cub de gheaţă pe care să îl plimbaţi pe toata zona sânilor şi decolteului- oferă o senzaţie răcoritoare şi ajută de asemenea la fermitate.

  O altă reţetă 100% naturală care ajută să menţineţi sânii fermi şi pielea decolteului hidratată şi mătăsoasă, este amestecul de cantităţi egale de ulei de avocado, argan şi jojoba. Primul este regenerant, protector, bogat în vitamine şi se pretează pielii sensibile; uleiul de argan este bogat în multivitamine antioxidante A,B,C,D,E,PP care înfrânează îmbătrânirea cutanată; iar uleiul de jojoba este hidratant, restructurant şi hrăneşte pielea în profunzime.

   

  Seins Fermes Sérum de la Jeanne Piaubert

  Seins Fermes Sérum, de la Jeanne Piaubert, 50ml/ 95,00€

 11. Periajul corporal
 12.  

  Pentru a avea o piele de mătase în timpul vacanţei şi nu numai, periaţi corpul înainte de duş cu o perie naturală moale; mişcările sunt de la picioare în direcţia inimii, în zona abdomenului sunt circulare în direcţia acelor de ceasornic, iar zona sânilor e lăsată deoparte. Atenţie! Nu apăsaţi prea tare fiindcă puteţi agresa pielea! Această tehnică ajută pielea să se exfolieze pentru că îndepărtează celulele moarte de la suprafaţă- prin urmare, bronzul prinde mai bine şi mai uniform! Periatul favorizează, de asemenea, circulaţia limfei şi astfel zonele cu celulită se estompează! După periaj, se face duşul de dimineaţă, sau, înainte de a lua duşul, puteţi uleia corpul cu un strat de ulei de cocos/ măsline/ sesam- apoi luaţi duşul: Rezultatele vor fi uimitoare!

 13. Picioare frumoase
 14.  

  Pentru a evita efectul de picioare grele, utilizaţi spray-uri specifice pentru împrospătare şi care relansează circulaţia. Unele produse sunt mentolate de tipul mojito tonic. Sfatul specialiştilor: conservaţi spray-ul pe uşa de la frigider pentru a avea un efect şi mai mare.

   

  Spray Jambes Lourdes de la Akileine

  Spray Jambes Lourdes, de la Akileine, 150ml/ 12€

  Spray Circulation de la Puressentiel

  Spray Circulation, de la Puressentiel, 100ml/ 24,90€